Tuesday, March 19, 2013

CANDADA

Liefste vrienden en familie,

Wanneer jullie dit lezen, zitten wij misschien op het vliegtuig.  Wie weet liggen we zelfs al in een Canadees bed.  Maar wanneer we dit schrijven, zijn we nog niet vertrokken.  Dan zitten we in ons nu bijna lege appartement, tussen dozen vol rommel, een kat die de kluts kwijt is, en stapels papieren die we nog bij een of andere instantie moeten binnenbrengen.  Dat is alvast iets dat we niet gaan missen: de Belgische bureaucratie.  

Maar tijdens deze weken van vooral geen afscheid nemen, ontdekken we ook heel wat dingen die ons wel gaan mankeren:

Jullie, dat spreekt voor zich.

Onze vertederende kater Spencer.

Elke dag kunnen kiezen uit dertig paar schoenen.

Onze boeken en cd's.

Lekkere Vlaamsche kost.

Het kruiswoordraadsel uit de weekendkrant van de Morgen.

Nutella.

Gitaar spelen.

Vrijdagavond pintjes gaan drinken na de volleybalmatch.

Elke week naar de film.

Op de thee bij goeie vrienden.

Ons eigen bed.

De voorjaarsklassiekers.

Jeopardy! spelen, en wie weet zelfs Carcassonne.

En waarschijnlijk nog veel véél meer.

Nochtans houdt de voorgaande lijst ons in de verste verte niet tegen om woensdag op Schiphol het vliegtuig op te stappen.  Want al wat we gaan missen, is er vast nog steeds wanneer we terugkomen - inclusief lastige ambtenaren en jobtekort.  Wat we in Canada gaan tegenkomen, is een groot vraagteken en we zijn dan ook enorm benieuwd naar onze eigen verhalen.  Moest u dat ook zijn, dan kan u die op deze pagina volgen.  Hoe vaak we iets kunnen posten, weten we niet, maar hou het vooral in de gaten!  Dan rest ons voorlopig niets dan jullie uitgebreid te bedanken voor alle hulp, steun en enthousiasme.  Merci merci!

Ah ja, en installeer skype!

Kuskus en tot snel.


Jan en Fien

prrr prrrr

PS: Voor degenen die van niets weten.  Wij zijn Jan en Fien uit Antwerpen, en wij vertrekken voor een jaar naar Canada.  Om te reizen, leven, werken en wwoofen.  We vertrekken in Toronto, en vliegen terug vanuit Vancouver.  Een reis van Oost naar West, dus.  Of en hoe die plannen realiteit worden, leest u hier.

No comments:

Post a Comment