Saturday, April 6, 2013

Chicken chaser

Ons verblijf in Ontario loopt bijna ten einde.  Volgende week trekken we er nog even in een huurauto op uit om de toeristische trekpleisters van de provincie te bezoeken, en dan nemen de we de trein naar Edmonton (drie nachten en twee dagen rijden!).

Maar zo ver is het nog niet.  De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we de laatste dagen niet al te veel hebben uitgestoken.  Of toch: we kuierden door Toronto, aten pizza in Little Italy (overigens een van de meest gezellige buurten van de stad), reden met de fiets naar High Park (en zagen daar capibara's en bizons - in de kinderboerderij), namen de overzet naar de desolate maar prachtige Toronto Islands, kochten eindelijk stapschoenen - en hebben nu pijnlijke blaren te negeren.

Onze avonden vulden we door in onze hostel te zitten lezen en schrijven, Belgisch bier te drinken, soep te koken voor ons en andere gasten die er zin in hadden.  Maar het was toch vooral onze rooftop party gisteravond die we niet snel zullen vergeten.  Net zomin als het feit dat we nooit meer naar Ierse logĂ©es mogen luisteren wanneer ze ons een bier aanraden.  De kater was navenant. Maar het was het waard:  Canadezen, Ieren, Australiers, Amerikanen en Belgen onder mekaar, dat maakt blijkbaar dolle pret.  En we hebben geleerd dat ze in Dublin 'Chicken chaser' tegen een camino zeggen.  Alleen al daarom was het de moeite om tot hier te komen!




We hopen jullie volgende week te kunnen verblijden met verhalen over onze roadtrip naar Niagra Falls, Tobermory en Algonquin Park, maar voorlopig zullen jullie het hiermee moeten stellen:

Jan en wat planten in de serres van het Allan Gardens Conservatory.




Het uitzicht aan de rand van de stad.

Het uitzicht vanop de Toronto Islands.

Nog 3371 km naar Vancouver, nog 4571 naar de Noordpool.





En altijd leuk: ook in Canada word ik verkocht.

Kuskus en tot snel,

Jan en Fien




1 comment: