Thursday, December 19, 2013

The world is our meringue


U moet het zien om het te geloven: Jan en Fien op skilatten.



Oké, we zijn niet meteen elegant uitgedost, maar hebt u het gezien?  We staan op skilatten!  Jan zei op de heenweg dat hij voelde dat hij een natural was.  Ik geef het niet graag toe, maar er was iets van aan.  We begonnen met tien keer de Bunnyhill af te glijden, promoveerden onszelf dan naar Shuttle Hill en mijnheer dook op het einde van de dag met veel bravoure Suicide Hill af.  Bon, daar moest hij wel zijn meerdere erkennen in Moeder Natuur, maar toch.*

Misty Ridge ligt op iets minder dan een uur rijden van Barrhead (in Canadese termen: vlakbij).  Voor wie het nog niet doorhad: het is hier plat.  Plat.  Nog eens: plat.  De piste is dan ook geen berg, maar een riviervallei.  Er is een kleine barak met snacks en verhuurkantoor, gerund door de plaatselijke jeugd.  De stoere weet u wel, de snowboardende.  Er is één skilift.  Zeven minuten naar boven en twee naar beneden.  Een beetje marginaal en perfect dus, voor sukkelaars als wij.
Moest u er trouwens een nodig hebben, de wintersport is een reden om naar Canada te verhuizen.  Elk gezinslid heeft hier zijn eigen gerei: sledes, skimateriaal (down hill en cross country) en schaatsen.  Op zondagmiddag (dan is het niet druk want iedereen zit in de kerk) glijden ze gezellig de berg af en achteraf drinken ze warme chocomelk.  Toch niet helemaal hetzelfde als in den Uitlegger of het Rivierenhof gaan wandelen.

We willen ook nog even iets zeggen over het weer.  Vorige week heeft het fel gesneeuwd, en daarna kregen we te maken met freezing rain.  Als gevolg daarvan bevroor de bovenste laag sneeuw.  De ijslaag ziet eruit als de glazige buitenkant van een meringue, met binnenin een perfecte poederige sneeuw.  



De wereld is onze meringue, en wij bijten er met veel goesting een stuk af!

*Over mijn skikunsten: al was het 15 jaar geleden, ik vond ze meer dan verdienstelijk.  Maar het was Jan zijn eerste keer, dus hij ging met de pluimen lopen.  Het is hem gegund, laat mij maar in stilte met stijve spieren sukkelen...

No comments:

Post a Comment