Tuesday, February 4, 2014

Thank you for calling Canon, how can I help you?

Dag lieve vrienden,

Ik weet niet of het voor u duidelijk is, maar wij zijn ons ten zeerste bewust van het feit dat onze laatste maand in Canada is ingegaan.  Maar een maand op reis is nog steeds heel lang, dus besteden wij onze tijd nuttig en doordacht.  We werken allebei (ik speel voor receptioniste bij Canon en Jan breekt de circustent van Cavalia af) en in onze vrije tijd lopen we door de bossen of op het strand of in de stad. 

De volgende foto toon ik om te bewijzen dat het hier wel degelijk the West Coast is: zonder jas in Januari en mét palmbomen.  U zal trouwens zien dat het op onze foto's atypisch mooi weer is voor Vancouver.  Dat klopt, we hebben al heel wat zonnige dagen gezien.  En op de regenachtige laten we onze camera blijkbaar thuis.



Op het strand, en u kan het niet zien, maar dit is downtown city downtown in the city.


Zelfs de post is hier cool.





Canadezen worden stereotiep voorgesteld als vriendelijke mensen. Maar dit cliché is ook gewoon de waarheid.  Als er niemand meer op de bus kan, verontschuldigt die zichzelf aan wachtende reizigers door vooraan, in plaats van de bestemming, "Sorry, bus full" te tonen.  Bij het afstappen zegt iedereen, zonder uitzondering, "thank you" tegen de chauffeur die op zijn beurt welgezind "You're welcome" antwoordt.  Deuren worden opengehouden en mensen voorgelaten in een wachtrij.  En zelfs wanneer ze je iets proberen te verbieden - zoals skaten in een woonwijk of het bloembed vertrappelen - doen ze dat op sympathieke en gevatte wijze:




Deze foto's zijn genomen langs de Baden Powell trail, lang geleden uitgestippeld door de Canadese scouts:





Het uitzicht van op mijn kantoor, op de bovenste verdieping van een building in downtown, overigens gelegen tegenover het duurste appartementsgebouw van heel Canada (links in beeld):


De tent die Jan helpt af te breken:



 Een kerkhof:


Op wreck beach, een naaktstrand vlakbij UBC (the University of British Columbia), een dorp op zich vol musea en universiteitsgebouwen en véél studenten:


En tot slot een zicht op de brug en de stad vanop onze Noordelijke oever, by night:



Het is hier niet slecht vertoeven.  Zeker niet.  Verdorie nog aan toe.

Kuskus en tot snel,
Fien en Jan

No comments:

Post a Comment