Monday, July 1, 2013

Zomer, Grad en Wally

Het einde is nabij. Tijd om het tweede hoofdstuk af te sluiten en verder te trekken. Dieper into muggenland. Dichter bij de berenwereld. Daar waar het licht nooit uit gaat. Volgende halte: Yellowknife.

Als alles goed gaat vertrekken we woensdag naar het noorden. Nu de zomer echt begonnen is en ons werk als bloemist voorlopig even stop gezet wordt (in oktober komen we terug) nemen we nog even de tijd om de meest recente avonturen van Fien en Jan in Canada uit de doeken te doen.

Vandaag is het Canada-day en dat wordt gevierd met taart en vuurwerk in Barrhead. Maar voor het zover is moet er opgeruimd worden. De caravan mag weer blinken en alle kleertjes moeten terug in de zakken geraken. Een eenvoudige opdracht zal u zeggen...
Als u weet dat de thermometer zaterdag 43 graden gaf willen wij niet weten wat die vandaag doen zal. En dan heeft Fien de hangmat nog kapot gedaan. Waar legt men zichzelf dan te rusten?



De laatste dagen waren mooie dagen met soms wat werk. Om één of andere reden hebben we nog niet half zo flink gewerkt dan vorige maand. Uitstapje hier, feestje daar!
Over feestjes gesproken. Zaterdag mochten we aanwezig zijn op het feest van het jaar in het dorp. Graduation 2013. Elien, de dochter van patron De Herdt, is afgestudeerd en dat wordt op een heel andere manier gevierd dan bij ons. Dames en heren. Welkom op de Grad:

Elien en date Scott met - u ziet dat goed - matching das.






Trotse vader met dochter op de dansvloer.


Lees aub de linkerpagina en probeer te begrijpen hoe vreemd dit land is...







Mister Mayor... (De burgemeester dus)


Een zaal. De agrena. Twee maal de sporthal van Kapellen met tribune. Hier worden alle hockey wedstrijden gespeeld en komt heel het dorp samen als er iets te vieren valt. En dat was het geval. Al sinds woensdag werd de zaal ingericht door de moeders van de afstuderenden. Als leverancier van menig decoratiestuk nam ook Inge dapper deel aan het gekibbel. Tijdens de ceremonie komen de plaatselijke groten een woordje zeggen en krijgen de kleintjes hun papier waarop staat dat ze groot zullen worden. In prachtige jurken en kostuums mogen ze daarna bewijzen dat ze achttien jaar oud zijn om zich de komende nacht vol te gieten met coolers en pintjes. Dat de plaatselijke politie in uitrusting (kogelvrij-vest, handboeien en geweer) over de dansvloer marcheert kan de jeugd niet schelen. Het feest is vertrokken. Dansen onder tl-verlichting op luide muziek en om het snelste de controle over lichaam en geest verliezen is de boodschap. Een gek gezicht zo met al die ouders langs de kant. Koen en Inge zijn gelukkig gezegend met drie engeltjes van kinderen die zich alledrie voorbeeldig gedragen. Wij daarentegen drinken het dak eraf..
Daar is natuurlijk niets van waar want zondag wachten er weer dorstige bloempjes op ons.

Zoals het hoort komt er op het einde van een warme zomerdag al eens een onweertje overwaaien. Nu zijn de onweertjes hier niet van de poes. Donder, bliksem en hagel komen in sneltempo dichterbij. Het onweer slaat je om de oren alsof je een tennisbal op wimbeldon bent. Voor het eerst sinds ik mezelf dapper vind heb ik een ei in mijn broek gevonden. Het gaat hier soms wild tekeer!

Tijd om de schaduw op te zoeken nu.

Dag,

Jan en Fien


Je kan de onweders hier van verre zien arrriveren in 'big sky country`.

BIJNA gekocht om de 'waar is Wally' foto's wat gemakkelijker te maken...


No comments:

Post a Comment